De beste en passende arbeidsmediation

Arbeidsmediation is vaak een gemakkelijke en passende hulptool tijdens een arbeidsconflict. Een arbeidsconflict kan namelijk in veel verschillende vormen aanwezig zijn en zo de arbeidsrelatie verstoren. Dit kan zowel intern als extern zijn in een bedrijf. Intern bijvoorbeeld een conflict tussen collega’s, en extern een conflict tussen een bedrijf en een andere organisatie of een partner. Een arbeidsmediator kan in zo’n conflict een goede hulp bieden, om een passende oplossing te vinden voor het conflict en de samenwerking weer te herstellen tussen de twee partijen. Veel weten namelijk niet dat het vaak lastiger is om een samenwerking te verbreken dan deze te herstellen. Dit is vaak veel duurder en moeilijker. 

Wat is een arbeidsmediator? 

Een arbeidsmediator biedt een helpende hand tijdens het herstellen van een arbeidsconflict. De mediator gaat een gesprek aan met de betrokken deelnemers, om zo ieder de ruimte te geven om zijn standpunt te vertellen en om emoties te tonen aan de andere deelnemers. Er wordt altijd gestimuleerd door de arbeidsmediator om de deelnemers zelf met een oplossing te laten komen, voordat de arbeidsmediator dit doet. Zo kan namelijk de communicatie tussen de betrokken deelnemers ook verbeterd worden en wordt elke partij de ruimte gegeven om zich te laten horen. Soms zijn de oplossingen heel simpel, en soms zijn deze lastiger, maar elk conflict kan worden opgelost met de hulp van de arbeidsmediator. 

Rechten en voordelen voor de werknemer 

Als werknemer is het handig om bij jouw werkgever onderzoek te doen naar een transitievergoeding. Een transitievergoeding is een bepaald bedrag aan vergoeding, waar je recht op hebt wanneer jouw contract niet verlengd wordt of wanneer je ontslagen wordt. Dit bedrag wordt namelijk aan jou betaald door jouw werkgever op dat moment. Het is daarom belangrijk om als werknemer te weten welke rechten en voordelen voor jou gelden bij een transitievergoeding, om zo zeker te zijn dat je recht heb op een bedrag wanneer je ontslagen wordt door jouw werkgever. Het is vaak namelijk niet vanzelfsprekend dat een contract verlengd wordt of dat er een nieuwe samenwerking aan wordt gegaan.