Het is weer tijd voor uitleg: vandaag de Google CSS partner onder de loep

Het is al een aantal jaren iets dat snel is opgekomen. Juist, we hebben het in dit artikel over de Google CSS partner. Er zijn veel vragen die nog onbeantwoord lijken. In dit artikel willen we je meenemen door een heel aantal vragen, zodat jij aan het einde van dit artikel duidelijkheid hebt. Lees verder om te ontdekken wat wij precies bedoelen, als we het hebben over de Google CSS partner.

Wat is een Google CSS partner precies?

Een eerste logische vraag is uiteraard wat dit precies voor begrip is. Niet zomaar komt iets aanwaaien en maakt het klaarblijkelijk zoveel indruk. In dit artikel vertellen we je daarom graag wat een Google CSS partner precies is. Om dat te kunnen uitleggen zullen we toch eerst moeten vertellen wat de achtergrond is, anders zul je misschien niet alles begrijpen. Google kreeg namelijk in 2017 een boete van 2,4 miljard Euro. En dat allemaal wegens machtsmisbruik. Het is goed om te weten dat machtsmisbruik iets is dat zwaar wordt gestraft. In ons land heerst nogal een cultuur dat je overal mee weg lijkt te komen. Dat was bij dit geval absoluut niet zo. Maar wat deed Google dan precies fout? Je krijgt immers niet zomaar een dergelijke boete opgelegd? Nee. Dat klopt, dit liep al geruime tijd. Het feit dat niet door de vingers werd gezien – in tegendeel – zag namelijk op het volgende. 

Google maakte het adverteren met bepaalde shoppingadvertenties bij de zoekpagina slechts toegankelijk voor bepaalde webshops. Andere partijen konden daardoor niet adverteren, en dat is verboden onder de mededingingsregeling van de EU. We maken dan gelijk een bruggetje naar de Google CSS partner. CSS staat voor Comparison Shopping Service. Een Comparison Shopping Service (CSS dus) partner staat voor de vergelijkingssite. Het is niet het doel om op deze site te blijven hangen. Nee, de bezoeker van de website moet immers tot aankoop over willen gaan. Daarom zit hier een ander doel in verborgen: namelijk het leiden van bezoekers naar andere pagina’s, Om de eerlijke concurrentie te bevorderen heeft Google een heel aantal stappen moeten zetten. Google heeft er namelijk mede voor gezorgd dat er mooie kortingen te krijgen zijn. Ideaal, als je het ons vraagt! Op deze manier willen ze namelijk de eerlijke concurrentie bevorderen. En dat is nou juist wat ze moesten doen. Immers, de boete die Google opgelegd heeft gekregen is natuurlijk niet niets. Daar kom je als bedrijf niet zomaar overheen. Hoewel aantasting van de eer misschien nog wel gevoeliger ligt. 

Wil je meer weten over de Google CSS partner? Lees dan hieronder verder 

Misschien is nog niet alles duidelijk over de Google CSS partner of wil je gewoon meer weten. Natuurlijk is dat goed, want wij willen graag dat jij de achtergrond weet, maar ook goed begrijpt wat de Google CSS partner precies is. Je kunt op bigshopper.nl kijken. Ook voor verdere vragen kun je je tot hen wenden. Zij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden, wanneer je dat maar wilt. Bezoek de website, verzamel jouw vragen en wij horen graag van je. Nog overige vragen over de inhoud van dit artikel? Feedback is altijd welkom!