Waar gebruik je staalkabels voor?

staalkabel

Staalkabels vallen onder algemeen gebruik. Deze zijn dan ook verkrijgbaar in diverse maten, diameters en sterktes. Ze worden gebruikt voor verschillende industriële constructie toepassingen. Staalkabels worden onder andere gebruikt voor het ophangen van telecommunicatiekabels. Bovendien kunnen staalkabels ook gebruikt worden voor dierenkooien en hangbruggen. Ze worden echter het vaakst gebruikt bij kranen, schepen, architectuur en bouw- en personenliften. Doordat het voor verschillende doelstellingen gebruikt kan worden, vallen staalkabels onder algemeen gebruik.

De verschillende soorten staalkabels

Bevestigingsmateriaal.nl heeft een uitgebreid assortiment aan staalkabels. De staalkabels bestaan uit twee soorten: rvs-staalkabels 7×19 en rvs-staalkabels 7×7. De rvs-staalkabels 7×19 kun je aanschaffen tot 1000 meter lengte. De rvs-staalkabel 7×7 kun je aanschaffen tot 500 meter lengte. De keuze is dus afhankelijk van de lengte die je nodig hebt. De rvs-staalkabel 7×7 is bovendien mogelijk met een pvc-coating. Dit kan een voorkeur zijn wanneer je wilt dat de staalkabels er mooi glad uitzien.

Het verrichten van maatwerk

Indien je langere staalkabels nodig hebt, is het mogelijk om deze hier op maat te laten maken. De deskundigen denken graag met je mee. In vele situaties zijn de standaardmaten van de staalkabels voldoende, maar in sommige gevallen toch net niet. Dat is niet erg, want de deskundigen verrichten ook maatwerk. Het is daarom sterk aan te raden om bij vragen of onduidelijkheden contact op te nemen. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat de staalkabels van hoge kwaliteit zijn. Dit is natuurlijk een belangrijk aspect wanneer je iets gaat aanschaffen. De prijs- en kwaliteitverhouding moet in orde zijn. Dat is hier wel het geval. Het is bovendien mogelijk om zowel particulier als zakelijk een aankoop te doen. Een zakelijke aankoop heeft hier echter een voordeel bij. Je kunt hierdoor namelijk extra korting krijgen op je aankoop.