Verschillende soorten links voor een linkbuilding strategie

Linkbuilding strategie

Er zijn verschillende soorten links waar je gebruik van kunt maken bij een Linkbuilding strategie. De eerste soort link die je op jouw website zou moeten gebruiken is de interne link. Een interne link houdt in dat je linkt naar een andere pagina van dezelfde website. Op deze manier kunnen bezoekers van jouw website gemakkelijk verder lezen over de onderwerpen waarin ze zijn geïnteresseerd. Dit zorgt er vervolgens ook weer voor dat bezoekers langer op jouw website blijven. Het is dan ook een goed idee om deze links op zoveel mogelijk pagina’s van jouw website terug te laten komen. Een andere reden om gebruik te maken van deze links is omdat je hiermee beter online gevonden kunt worden.

Een ander soort link die heel veel wordt gebruikt in de linkbuilding strategie is de externe link. Een externe link houdt in dat een andere website een link naar jouw website plaatst. Dit kan onder andere zijn in de vorm van een blogartikel. Ook dit is een manier om makkelijker online gevonden te worden. Bezoekers van andere websites kunnen zo gemakkelijker jouw website ontdekken. Daarnaast draagt het hebben van externe links bij aan de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines. Wat ook belangrijk is om beter gevonden te worden is dat de externe links op verschillende soorten websites zijn geplaatst. 

Linkbuilding strategie

Externe links kunnen dus op andere websites worden geplaatst, externe links kunnen daarnaast echter ook op andere plekken worden geplaatst. Denk hierbij onder andere aan social media kanalen. Er zijn tegenwoordig vele verschillende social media platformen waar externe links kunnen worden geplaatst. Een andere plek waar je externe links kunt terugvinden is op online fora. Dat er zoveel plekken zijn waar een externe link geplaatst kan worden maakt het makkelijker om een plek te vinden om jouw externe link te laten plaatsen.