Voor en nadelen van een bamboe vloer

bamboe vloer

Bamboe is duurzamer en het groeit sneller dan bomen waardoor. Daarom is bamboe hout duurzamer dan andere soorten hout. De bamboe vloer is ecologisch het meest duurzaam.

Ook kan de vloer tegen temperatuurschommelingen en tegen vocht. Omdat het goed tegen vocht en warmte kan is het zeer geschikt voor vloerverwarming.

Voordat je begint met het leggen van de vloer, moet je de vloerdelen minstens 48 uur laten acclimatiseren. Dit omdat bamboe een natuurproduct is en moet wennen aan een nieuwe omgeving.

bamboe vloer

Waarom geen bamboe in huis?

Een bamboe vloer heeft een lage vochtbestendigheid, het is dus minder goed bestendig tegen vochtige ruimtes. Als je in een vochtig of natte plek woont, wordt het dus niet aangeraden om dit soort vloeren te plaatsen.

Bamboe is een materiaal wat erg gevoelig is voor licht. Als de zon de hele dag op je vloer schijnt, heb je dus kans dat aan het einde van de dag de vloer helemaal verkleurd is. Veel mensen durven dit risico dus eigenlijk niet te nemen. De kleuren van de bamboe zijn ook beperkt, waardoor mensen vaker een andere soort kiezen.

Ook is de hardheid van de vloer niet altijd optimaal. Je wilt natuurlijk geen vloer die snel kapot gaat, bamboe hout is een van de hardste houtsoorten. Mensen zeggen dat deze vloer een leven lang mee gaat, dit door de natuurlijke levensduur. Voor een bamboe vloer betaal je al gauw tussen de 60 en 100 euro per vierkante meter.