Waarom je een complete schoenencollectie nodig hebt

10 laarsjes

Van sneakers tot sandalen je kunt eindeloos combineren met schoenen. Waarom sta je dan toch iedere keer voor je schoenen en eindig je uiteindelijk toch weer met die witte sneakers? Misschien durf je niet goed voor een paar te kiezen. Of heb je teveel keuze en daardoor keuzestress. Een goede complete schoenencollectie bevat een hoop voordelen. Allereerst meer over de nadelen van een incomplete schoenencollectie

Nadelen van een onvolledige schoenencollectie.

Indien je elke dag voor dezelfde schoen kiest dan zitten daar een hoop nadelen aan. Iedere dag dezelfde schoen kan zorgen voor drukpunten en een slechte hygiëne van je voeten. Daarom heb je minstens twee paar schoenen nodig. In de winter en herfst zijn sneakers en boots aan te bevelen. Terwijl in de zomer waarschijnlijk slippers en instappers prettiger zijn.

Een ander nadeel wanneer je niet de juiste schoenen kiest voor de juiste gelegenheid. Als je bij iedere gelegenheid kiest voor een simpele schoen met (te) weinig ondersteuning dan kan dit vergaande gevolgen hebben voor je voeten. Met een scala van gezondheidsklachten als gevolg. Dat wil natuurlijk niemand.

Laatste nadeel is een minder ernstige kwestie, maar toch vervelend. Als je een leuke outfit echt af wilt maken dan heb je daar een leuk paar schoenen voor nodig. Wanneer je schoencollectie incompleet is, wordt je outfit snel eentonig en saai.

Voordelen van een complete schoenencollectie

Het belangrijkste voordeel van een complete schoencollectie zijn de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Door steeds afwisselend andere schoenen te dragen heb je gezondere voeten en dus een betere gezondheid.

Daarnaast kun je de show stelen met je nieuwe schoenen. Een mooie hak tijdens het uitgaan, lekker sneaker voor een wandeling door de stad. En tijdens een wandeling in de sneeuw kies je natuurlijk voor boots.

Lange tijd hadden boots of laarzen een stoffig imago, maar sinds enkel populaire merken begonnen met produceren van laarzen zijn ze terug van weggeweest.