Alles over de VCA VOL cursus

Ben je een leidinggevende in een risicovolle werkomgeving? Dan is het zeker aan te raden om een VCA VOL cursus te gaan volgen. VOL VCA staat voor Operationeel Leidinggevende VCA. Deze cursus is speciaal voor leidinggevenden maar ook voor ZZP’ers die als onderaannemer werken. Je hebt in de meeste gevallen zelfs een dergelijk certificaat nodig om ergens aan te slag te gaan. Met dit diploma kun je aantonen dat je algemene kennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplaats. De VCA VOL cursus wordt gegeven aan leidinggevenden in verschillende branches. Denk hierbij aan werkplaatsen, bouwterreinen, fabrieken en bij werkzaamheden aan installaties.

Tijdens deze werkzaamheden en op deze locaties heb je vaak te maken met risico’s. Deze risico’s hebben invloed op de veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk om als leidinggevende de juiste kennis en handelingen paraat te hebben. Verder is het van betekenis om bewust te zijn van de mogelijk gevaren die aanwezig zijn op de werkvloer. Je bent in staat om je eigen veiligheid te vergroten, maar ook die van je collega’s over wie je de leiding hebt.

Volg een VCA VOL cursus een locatie naar keuze

Met een VCA VOL diploma ben je daarnaast ook een aanspreekpunt voor werknemers, de opdrachtgever en het management over de veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Het is goed mogelijk om deze cursus op trainingslocaties door heel Nederland te volgen. Na het behalen van het diploma is je VCA VOL certificaat tien jaar lang geldig. Daarna is het noodzakelijk om een herhalingstraining te volgen.