Verhuizen, kan het ook zelf?

bank wordt verhuist

Verhuizen is een vervelende klus en voor veel mensen een stressvolle periode. Veel mensen kiezen om deze reden daarom ook om een verhuisdienst in te schakelen. Een verhuisdienst neemt letterlijk en figuurlijk veel uit je handen. De kosten van de verhuisdiensten verschillen, maar over het algemeen is een reguliere verhuisdienst best wel prijzig. Verhuisbedrijf Amsterdam, gevestigd in Amsterdam, biedt ook hun verhuisdienst aan. Er zijn bepaalde verhuisdiensten waarbij een groot deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door studenten. Studenten zijn eenmaal goedkope arbeidskrachten. Over het algemeen is het kiezen van een verhuisdienst duurder dan om zelf te verhuizen. Maar waar moet je rekening mee houden als beslist te verhuizen zonder verhuisdienst in te schakelen?

Zelf verhuizen

Een beetje hulp van familieleden en vrienden tijdens het verhuizen maakt het een stuk gemakkelijker en kan gezellig uitpakken. Voor de verhuizing van de inboedel is het belangrijk dat een verhuisbusje wordt gehuurd. Daarnaast moeten stevige verhuisdozen ingekocht worden om de wat kleinere spullen en breekbare spullen zoals service onbeschadigd te vervoeren.  Daarnaast is het handig om op dozen op te schrijven wat erin zit zodat deze later gelijk in de juiste kamer liggen. De verhuisdozen moeten niet te vol zitten zodat dit nog makkelijk te tillen is. Het is ook belangrijk om van tevoren te meten of grote meubels door de deuren passen. Zo niet, moet op tijd een verhuislift gehuurd worden. Het demonteren van meubels is ook een optie.  Daarnaast is het belangrijk om voldoende te rusten, aangezien zelf verhuizen intensief kan zijn.

Kosten verhuizing 

De prijs van het huren van een verhuisbus kan liggen tussen de €25 en €150 per dag. Een grotere bus is natuurlijk wat duurder dan een kleine bus. De huur is naast de grootte van de bus afhankelijk van andere factoren zoals de huurperiode. De kosten van een verhuislift lopen ook uiteen tussen de €30 en €70 euro.