Wat je moet weten over een Olijfboompje

Ben je van plan om een olijfboompje aan te schaffen? Dan is het misschien wel belangrijk om dit artikel door te nemen, dit omdat hij natuurlijk ook goed verzorgd moet worden. Helemaal in een koud land als Nederland heeft dit boompje extra aandacht nodig. In dit artikel ga ik je meer vertellen over het olijfboompje, hoe moet je hem bijvoorbeeld verzorgen, wat is de beste ondergrond, en waarom zou je een olijfboompje willen aanschaffen. Ik kan je alvast verklappen dat het een prachtige boom is, die ook nog eens vele voordelen met zich meebrengt.

Olijfboompje verzorgen

Een boom heeft net zoals een mens en dier verzorging nodig, vooral wanneer ze nog klein zijn. Je kunt een olijfboompje zowel buiten als binnen zetten. Ze hebben veel warmte en zon nodig, zet ze dan ook vol in de zon. In de winter kun je ze tijdelijk naar binnen halen om te overleven. Omdat je hem vol in de zon hebt staan, verbruikt hij ook veel water. Je moet hem dus regelmatig water geven, zorg dat de grond van het olijfboompje altijd lichtvochtig is. In de zomer dien je hem ongeveer 2 tot 3 keer per week water te geven, niet wanneer het natuurlijk veel heeft geregend. Besproei het olijfboompje nooit, maar giet het water altijd over de bodem. De druppels kunnen de bladeren namelijk laten verbranden. Verpot hem ook wanneer de pot te klein wordt.

Waarom een Olijfboompje kopen

Van de olijven kun je heerlijke olijfolie maken, of je kunt ze gebruiken in gerechten. Daarnaast zorgt de olijfboom gewoon voor een heerlijke zuidelijke sfeer. Zet er twee bij de ingang van je huis, of versier je huis of terras met een olijfboompje. Wanneer ze groter zijn kun je ze in de tuin planten, zorg in dat geval wel voor winterbescherming tijdens de koudere maanden.